2010. május 22., szombat

KÍVÁNOK MINDENKINEK ÁLDOTT PÜNKÖSTI ÜNNEPET. AZ SZENT LÉLEK TÖLTSÖN BE MINDANNYIUNKAT EREJÉVEL, HOGY LEGYEN ERŐNK SZERETNI, TŰRNI, CSENDESSÉGBEN LENNI ÉS ŐNÉKI ÉLNI MINDEN NAP.


"És mikor a pünkösd [2 Móz. 23,16.34,22. 5 Móz. 16,10.] napja eljött, mindnyájan egyakarattal együtt valának.
És lőn nagy hirtelenséggel az égből mintegy sebesen zúgó szélnek zendülése, és eltelé az egész házat, a hol ülnek vala.
És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül.
És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok."
Csel.2.1-4.

2010. május 19., szerda

Kálcium pótló.

Nemrég olvastam Annuska néninek a bllogján, hogy a mákk keverve mézzel nagyon jó kalcium pótló. A térdem már jó ideje recseg, ropog, az utóbbi időben pedig már igencsak kezdett fájni. Eszembe jutott, hogy mit olvastam, amúgy Ernő bácsi a könyvében is ír róla. Arra gondoltam, hogy egy próbát megér a dolog, megcsináltam a keveréket, és úgy kb. másfél hete szedem, minden reggel éh gyomorra egy evőkanálal. Tényleg hat. Mindenkinek ajjálom. Megszűnt a fájás a térdemben, és nem is recseg annyira. Akinek ilyen problémái vannak, az próbálja ki.

Zab kokh.


Ez a desszert nagyon gyors, és finom is, amiért még szeretem, hogy nem is hizlal. Ajánlom mindenkinek aki szeret egészséges ételeket fogyasztani. A recept itt van. Lehet persze cukorral is készíteni, ezt én is most azzal csináltam. Gyümölcs mehet bele bármilyen. Dzsemmel vagy vanilia öntettel a legfinomabb.

Érdemes meghalgatni.

Nagyon érdekes amiket Orbán Viktor elmond. Ha van időtök hallgassátok meg itt.