2009. május 28., csütörtök

Tényleg igaz?

http://videa.hu/videok/nagyvilag/mit-uzen-a-kultura-pasztorbot-cL06UPzCnnuMj4m4

Másold a linket a keresőbe, másképp nem tudtam betenni, és megnézheted a videót.


Ez a videó kicsit megdöbbentett. Valóban burokba zárt ker. vagyunk, akik nem látnak, és nem hallanak?
Jézus valóban mindenkivel kedves volt, még a parázna nővel is, de mindegyiknek mikor megbocsátotta a bűnét azt mondta, hogy menj el és többé ne vétkezz. A bünösökért jött nem türte meg a bünt senkiben, ez a keresztények feledata. El fogadom azt ha valaki meleg, de miután megtudja, hogy az bűn és mégsem akar megváltozni, akkor semmi köze hívőnek hitetlenhez. Es már az is furcsa az embereknek, ha a keresztények biblikusak, és az is ha nem azok. Akkor mit tegyünk, csakis Isten segithet rajtunk. Sajnos vannak valóban rossz példák, az ilyeneken is könyörüljön Isten.

2 megjegyzés:

Anna írta...

Hmmm, hat ez az ember (Dan Kimball)magaert beszel. O maga is egyhazellenes! Azert csinalja az egeszet, hogy maganak es teveszmeinek csinalja a reklamot.
Jezus kozosseget vallalt a bunosokkel, azt mi is tesszuk. Krisztus gyulekezetebe viszont csak az tartozhat aki nem csak Jezust szereti hanem a teljes tanitasat is... (Don Carson jo elemzest ad az Emergin Churchrol, interneten is meg lehet hallgatni persze angolul). Udv.

Anna írta...

igy jar aki siet, es nem olvassa el amit leirt... "Emerging Church" akartam irni... Es akkor itt egy link...

http://www.monergism.com/directory/link_category/Audio-and-Multimedia/All-Speakers-Lectures-and-Sermons/DA-Carson/Emergent-Church/

Azert nem minden elvetendo abbol amit ok (Emerging Ch) gyakorolnak, csak (szerintem) nagyon ovatosnak kell legyunk.