2010. január 15., péntek

Konyha trük.

Nudlit készítettem ebédre, és már régóta ugy készítem, hogy nem podrom mert nagyon szaporátlan. Ezt a trüköt azoknak érdemes kipróbálni ahol nudlibol sokat kell csinálni mert nagy a család. A tészta az a hagyományos, én annyit variáltam rajta, hogy tettem hozzá rozslisztet is. Mikor meggyurom utánna egy lisztezet felületen ujnyi vastagra kinyújtom, és derelyemetszővel csikokra vágom, késsel pedig feldarabolom. Lehet, hogy mások is ismerik ezt a modszer de az is lehet, hogy nem. Igy nagyon gyors. Itt vanak a képek.




Kétfajtát készítettem, mákosat és zsemlemorzsásat, és, hogy könyebben csusszon citromos vaniliaöntettel tálaltam. Nagyon finom.

7 megjegyzés:

iri írta...

Valahogy igy szoktam en is.

Budai Evódia írta...

na, ezt a tippet ezerszer köszönöm!

elisa írta...

Szívesen :)

Borzási Márta írta...

Én is köszönöm ezt a nagyszerű ötletet! Gratulálok!

iri írta...

na igy mar nem szoktam,koszi!

Anna írta...

nahát, ez csodajó ötelt. Hálás köszönet. Indul a nudligyár!

Györgyi írta...

Tetszik ez az ötlet, még nem láttam, kipróbálom én is.